Hondenkennel "Janslust"

Hoe het begon

Het is al meer dan 60 jaar geleden dat bij de familie Fijten in Roggel de trouwe huishond, een heidewachtel, onder paard en kar kwam en jammerlijk het leven verloor. Er bleven 4 pups achter die hun moeder nog niet konden missen. Met veel moeite en geduld werden de jonge hondjes door mijn moeder (Trui Fijten) met de fles grootgebracht. Sindsdien was bij mijn moeder de liefde voor alles wat hond was toegenomen.
Later kreeg ze van haar ouders 2 teckels waar ze dan ook verzot op raakte. Maar toen ze trouwde kreeg ze van haar ouders de teckels niet mee.

Ze belandde in het Limburgse dorpje Veulen, waar ze het niet lang zonder honden heeft uitgehouden. Mijn Vader ( Sef Janssen) kocht voor haar 2 langharige standaard teckels.

Toen mijn moeder met die twee teckels ging fokken, groeide het uit tot een echte hondenkennel. Deze kennel kreeg de naam "VAN JANSLUST" .

Mijn vader die als hobby jaagde had een collega jager die in het bezit was van een labrador retriever. Als de jachthond bij ons thuis was voelde de hond zich meteen op zijn gemak bij mijn moeder. Zo ontstond ook de liefde voor de labrador bij mijn moeder.De labrador deed toen zijn intrede in de kennel en tevens had mijn vader toen ook een jachthond voor zijn hobby: jagen.

sefjanssen

Heden

Nu jaren later mag ik Sef Janssen jr. (zoon van Trui en Sef Janssen) de kennel voortzetten onder dezelfde naam: "VAN JANSLUST". We fokken nu nog altijd langharige teckels en labradors onder dezelfde condities als mijn ouders gedaan hebben.

 

Openingstijden:

Iedere zaterdag is de kennel open van 10 tot 16 uur. Dan kun je vrijblijvend een kijkje komen nemen. Voor andere dagen en tijden graag een afspraak maken omdat we op ons bedrijf ook nog andere werkzaamheden hebben en u niet willen teleurstellen.

© 2014, Hondenkennel Janslust
alle rechten voorbehouden